Întrebări Frecvente

Plastica tavanelor extensibile este atât de multilaterală, încât permite instalarea tavanelor de orice configuraţie planificată, cum, de exemplu, îndoiri de mai multe nivele. Se creează diferite combinaţii ale tavanelor extensibile cu tavanele din gipsocarton, ce arată cu mult mai interesant decât tavanele simple cu un nivel.

La instalarea tavanelor extensibile, se realizează montarea baghetei. Lăţimea lui constituie 3,5 cm. Efectiv, tavanele reduc înălţimea încăperii cu doar 3-4 cm, şi doar înălţimea corpurilor de iluminat incorporate (în caz că ele există) poate „lua” ceva mai mult – 10-12 cm.

Se recomandă instalarea tavanelor extensibile în orice încăperi, de locuit sau de serviciu. Tavanele corespund tuturor normelor ecologice europene. Însă se interzice utilizarea lor în încăperile cu temperaturi sporite, sau în încăperile neîncălzite, cu temperatura sub zero grade.

Tavanele extensibile nu cer o îngrijire specială. De obicei, este suficientă curăţarea tavanului cu o cârpă umedă cu aplicarea oricăror soluţii de spălat neagresive şi ştergerea ulterioară a lui la uscat.

În tavanele extensibile pot fi instalate orice tipuri de corpuri de iluminare. E doar necesar de a urmări limita de capacitate a unor lămpi aparte – nu mai mult de 40 Wt.

Apa venită de sus se va acumula în tavan. Tavanele extensibile uşor rezistă chiar şi unei sarcini de peste 100 kg/m2 şi, dacă posesorul tavanului nu reuşeşte să scurgă apa prin orificiul pentru lustră, specialiştii noştri vor soluţiona uşor această problemă şi vor restaura tavanul.

Nici o problemă. Umiditatea sau chiar cantităţi considerabile de apă nu pot dăuna nici într-un fel tavanelor extensibile. Dimpotrivă, particularităţile „elastice” ale tavanului vor proteja efectiv totul ce se află mai jos, întinzându-se şi acumulând apa aidoma unui bazin gonflabil.

Tavanele pot fi instalate atît în cursul reparaţiei, cît şi după ea. Este însă necesar, ca reparaţia pereţilor să fie deja finisată sau ei să fie cel puţin conturaţi.

De obicei, instalarea tavanului într-o încăpere de dimensiuni modeste va ocupa nu mai mult de 3 ore, în dependenţă de complexitatea tavanului şi starea pereţilor.

Durata lor de funcţionare este practic nelimitată în timp. Noi oferim o garanţie de 10 ani asupra pînzei şi baghetei. Însă, la o exploatare corectă, tavanele extensibile „trăiesc” un timp mai îndelungat.